Европейската комисия представи днес предложения, свързани с възможностите на технологиите

...
Европейската комисия представи днес предложения, свързани с възможностите на технологиите
Коментари Харесай

ЕК предлага нови правила за по-конкурентен финансов пазар

Европейската комисия показа през днешния ден оферти, свързани с опциите на технологиите в региона на финансовите услуги (т.нар. финансови технологии).

Европа следва да се трансформира в международен център за финансови технологии, а сдруженията и вложителите от Европейски Съюз да могат да се възползват пълноценно от преимуществата, които единният пазар им обезпечава. Като първа стъпка Европейска комисия предлага нови правила, които ще дадат опция за развиване на платформите за взаимно финансиране в единния пазар на Европейски Съюз.

Представеният през днешния ден проект цели да даде опция на финансовия бранш да се употребява от бързия прогрес на новите технологии, да вземем за пример блок-вериги, изкуствен интелект и услуги " в облак ", като в същото време се увеличи сигурността на пазарите и се улесни достъпът на нови участници. Ползите ще бъдат разпределени отмерено сред потребителите, вложителите, банките и новите участници на пазара. Комисията предлага да се сътвори общоевропейски знак за платформите, тъй че платформа, лицензирана в една страна от Европейски Съюз, да може да работи на всички места в Общността, се добавя в известието.

План за деяние в региона на финансовите технологии

Финансовият бранш е най-големият консуматор на цифрови технологии и главен фактор за цифровата промяна на стопанската система. В показания през днешния ден проект за деяние са обрисувани 23 стъпки, които спомагат за разпространяването на новаторските бизнес модели, подкрепят навлизането на новите технологии, покачват киберсигурността и целостта на финансовата система.

Комисията ще сътвори " лаборатория за финансови технологии ", която да обезпечи на европейските и националните управляващи и на доставчиците на софтуерни услуги опция за без значение и нетърговско взаимоотношение.

Европейска комисия работи по правенето на тактика за технологията на разпределения указател и блок-веригата, в която ще бъдат обхванати всички области на стопанската система. Под " разпределен указател " се схваща база данни. Най-известният тип подобен указател е блок-веригата.

Регламент за взаимното финансиране

Съвместното финансиране е от изгода изключително за начинаещите и дребните сдружения. Новите сдружения могат да показват плановете си онлайн и да разгласят, че търсят поддръжка като заем или пазаруване на дялово присъединяване. Инвестициите са в подмяна на финансово обезщетение. Много такива сдружения срещат компликации при разширението на активността си и в Европейски Съюз, по тази причина взаимното финансиране е доста по-слабо развито спрямо други огромни международни стопански системи, а пазарът е накълцан. Едно от най-големите трудности е неналичието на общоевропейски правила. Това доста усилва разноските за активността и за постигането на сходство с настоящите правила, и не разрешава на трансгранична активност.

Ако предлагането на Европейска комисия бъде утвърдено от Съвета на Европейски Съюз и от Европейския парламент, сдруженията ще могат да аплайват по общи условия за знак на Европейски Съюз, който да им разреши да оферират услугите си на всички места в Общността. Инвеститорите, употребяващи платформите за взаимно финансиране, ще бъдат предпазени от ясни правила за разкриването на информация, за ръководството и от пореден контрол.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР