Европейската комисия предприе решителна стъпка напред в изпълнението на ангажиментите

...
Европейската комисия предприе решителна стъпка напред в изпълнението на ангажиментите
Коментари Харесай

Брюксел има нова стратегия за екологични превозни средства

Европейската комисия предприе решителна стъпка напред в осъществяването на уговорките на Европейски Съюз според Парижкото съглашение за обвързващо вътрешно понижаване на излъчванията на CO2 с най-малко 40 % до 2030 година Вчера бяха препоръчани пакет нови правила, които да оказват помощ за обезпечаване на идентични условия на конкуренция сред участниците от индустрията, извършващи активност в Европа.

С пакета също по този начин ще се дефинира ясна посока към постигането на контрактуваните задължения в границите на Парижкото съглашение и ще се подтикват нововъведенията в новите технологии и в стопанските модели, както и по-ефикасното потребление на всички типове превоз на артикули. Тези оферти ще бъдат подкрепени посредством целенасочени финансови принадлежности, с цел да се подсигурява бързото им внедряване.

Целите за понижаване на излъчванията на СО2, които Комисията предлага, са учредени на изчерпателен разбор и необятно присъединяване на заинтригуваните страни, от Неправителствени организации до представители на индустрията. Както за новите коли, по този начин и за новите микробуси междинните излъчвания на CO2 ще би трябвало да бъдат с 30 % по-ниски през 2030 година спрямо тези през 2021 година

Пакетът „ Чиста подвижност “ включва следните документи:

— Нови стандарти за CO2, които ще оказват помощ на производителите да възприемат нововъведенията и да стартират да оферират на пазара транспортни средства с ниски излъчвания. Предложението също по този начин включва цели за 2025 година и 2030 година Междинната цел за 2025 година подсигурява, че още от сегашния миг се дава мощен подтик на вложенията. С задачите за 2030 година се дава непоклатимост и се дават дълготрайни насоки за опазване на потока от такива вложения. Тези цели оказват помощ за стимулиране на прехода от обичайните транспортни средства с мотор с вътрешно горене към екологично чисти транспортни средства.

— Директивата за екологично чистите транспортни средства ще предизвиква решенията за чиста подвижност при процедурите за възлагане на публични поръчки, като по този метод ще обезпечи солидни тласъци за търсенето и за по-нататъшното внедряване на решения за чиста подвижност.

— План за деяние и капиталови решения за трансевропейското разрастване на инфраструктура за различни горива. Целта е националните проекти да станат по-амбициозни, да се усилят вложенията и да се увеличи приемането от страна на потребителите.

— Прегледът на Директивата по отношение на комбинирания превоз, която предизвиква комбинираното потребление на разнообразни типове товарен превоз (например камиони и влакове), ще улесни предприятията да се употребяват от тласъци и затова ще предизвиква комбинираното потребление на камиони и влакове, шлепове или кораби за превоз на артикули.

— Директивата за услугите в региона на пътническия автобусен превоз, която цели да подтиква развиването на автобусни линии на дълги дистанции в Европа и да предложи различни разновидности на потреблението на персонални коли, ще способства за в допълнение понижаване на излъчванията от превоза и тапите по пътищата. По този метод ще бъдат препоръчани спомагателни, по-качествени и по-достъпни благоприятни условия за подвижност, по-специално за хората с ниски приходи.

— Свързаната с автомобилните батерии самодейност има стратегическо значение за цялостната промишлена политика на Европейски Съюз, с цел да може бъдещите транспортни средства и други решения в региона на подвижността и техните съставни елементи да бъдат изобретявани и създавани в Европейски Съюз.

Следващи стъпки:

Предстои предложенията за чиста подвижност да бъдат изпратени на съзаконодателите и Комисията приканва всички заинтригувани страни да работят в тясно съдействие, с цел да подсигуряват бързото приемане и използване на тези разнообразни оферти и ограничения, тъй че допустимо най-скоро и в оптималната степен да бъдат извлечени изгоди за индустрията, предприятията, служащите и жителите на Европейски Съюз.

С Парижкото съглашение светът пое ангажимент за прекосяване към нисковъглеродна стопанска система. В момента доста страни ползват политики за улеснение на прехода към по-чиста стопанска система. През март 2016 година Комисията показа Съобщение по отношение на осъществяването на поетите задължения по съглашението от Париж, последвано през юни 2016 година от Европейска тактика за подвижност с ниски излъчвания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР