Европейската комисия предложи в понеделник по време на криза да

...
Европейската комисия предложи в понеделник по време на криза да
Коментари Харесай

ЕК предлага освобождаване от ДДС на дарени от ЕС стоки и услуги по време на криза



Европейската комисия предложи в понеделник по време на рецесия да бъдат освобождавани от налога върху добавената стойност (ДДС) жизненоважни артикули и услуги, предоставяни от Европейската комисия, органите и организациите на Европейски Съюз на страните членки и на европейските жители.

Според " днешната самодейност ще усили оптимално успеваемостта на средствата от Европейски Съюз, употребявани в публичен интерес за реагиране на рецесии, като естествени бедствия и изключителни обстановки в региона на публичното здраве. Това също по този начин ще укрепи органите за ръководство на бедствия и рецесии на равнище Европейски Съюз, като да вземем за пример тези, попадащи в обсега на здравния съюз на Европейски Съюз и механизма на Европейски Съюз за гражданска отбрана ".

Стоките и услугите, които са обхванати от това предложение, включват персонални защитни средства (ЛПС), диагностични проби и материали за тестване, фармацевтични медикаменти, карантинни уреди, клинични изпитвания и други.

Европейският комисар по стопанската система Паоло Джентилони разяснява предлагането, като сподели:

" Пандемията Covid-19 ни научи, че този тип рецесии са многостранни и имат необятно влияние върху нашите общества. Бързият и ефикасен отговор е от значително значение и ние би трябвало да предоставим най-хубавия отговор в този момент, с цел да се подготвим за бъдещето. Днешното предложение поддържа задачата на Европейски Съюз да реагира на рецесии и изключителни обстановки в Европейски Съюз. Той също по този начин ще подсигурява, че финансовото влияние на напъните за помощ на равнище Европейски Съюз за битка с пандемията и подкрепяне на възобновяване е оптимално ".

Законодателното предложение, което ще промени директивата за Данък добавена стойност, в този момент ще бъде показано на Европейския парламент за мнение и на Европейския съвет за нейното приемане.

Държавите членки би трябвало да одобряват и разгласяват до 30 април 2021 година законовите и административните разпореждания, нужни, с цел да се съобразят с актуалната инструкция. Тези ограничения би трябвало да бъдат годни със задна дата - от 1-ви януари 2021 година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР