Европейската комисия предложи късно във вторник да забрани вноса на

...
Европейската комисия предложи късно във вторник да забрани вноса на
Коментари Харесай

ЕК предлага забрана на руските диаманти, затягане на тавана на цената на петрола

Европейската комисия предложи късно във вторник да забрани вноса на диаманти и течен нефтен газ от Русия и да затегне използването на тавана на цените на съветския нефт като част от нов пакет от наказания против Москва, оповестява, базирайки се на дипломати.

12-ият пакет от наказания, който ще бъде разискван от 27-те страни, съставляващи Европейския съюз в петък, също съдържа възбрана за преноса през Русия на артикули и технологии, които биха могли да покачат индустриалните благоприятни условия на страната.

За да се затегне използването на горната граница на цената на петрола, избрана от страните от Г-7 на 60 $ за барел недопечен нефт, пакетът изисква корабните компании да опишат в детайли разноските за доставка и застраховка за съветските петролни товари, които транспортират.

Таванът на цените към този момент е необятно заобиколен от съветския флот от танкери в сянка посредством фалшифицирани документи, съгласно анализатори на корабоплаването.

„ Логиката на налагането на повече бистрота е да се попречи на корабните компании да скрият действителната цена на петрола, транспортиран от танкера, като я обединят с разноските за доставка и застраховка “, сподели посланик от Европейски Съюз.

Предложението също по този начин уголемява листата със артикули, които не могат да бъдат продавани на Русия, тъй като биха могли да оказват помощ на военните старания на Москва в Украйна и не разрешава продажбата на програмен продукт за ръководство на компании и за индустриален дизайн и произвеждане.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР