Европейската комисия предложи днес на Украйна да бъде отпусната икономическа

...
Европейската комисия предложи днес на Украйна да бъде отпусната икономическа
Коментари Харесай

ЕК предлага помощ 1,2 млрд. евро за Украйна

Европейската комисия предложи през днешния ден на Украйна да бъде отпусната икономическа помощ за 1,2 милиарда евро. Призоваваме Европейският парламент да утвърди бързо предлагането, съобщи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

" Разчитаме на Съвета на Европейския съюз и на Европейския парламент да одобрят този пакет допустимо най-бързо. След това ще задействаме бързо отпущането на първия транш от 600 милиона евро. Освен това, скоро ще стартираме работа по втората дълготрайна стратегия за финансова помощ в поддръжка на модернизацията на страната. Комисията съвсем ще удвои двустранната помощ за Украйна под формата на безплатни средства за тази година. Ще бъдат отпуснати в допълнение 120 милиона евро, които да й оказват помощ да укрепи държавността и устойчивостта ", сподели още тя.

Тя посочи, че в последните няколко години Киев е получил от Европейски Съюз помощ за 17 милиарда евро. Фон дер Лайен изрази подготвеност тази година Европейска комисия да даде на Украйна двойно повече безплатни средства - до 120 милиона евро. Председателят на Европейска комисия добави, че европейският капиталов проект за страната планува привличането на 6 милиарда евро.

Украйна е свободна и независима страна, съобщи Фон дер Лайен. По нейните думи страната взима независими решения и има поддръжката на Европейски Съюз. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР