Европейската комисия предлага законодателни мерки за затваряне на вратичките, които

...
Европейската комисия предлага законодателни мерки за затваряне на вратичките, които
Коментари Харесай

Еврокомисията предлага нови средства за борба с ДДС измамите

Европейската комисия предлага законодателни ограничения за затваряне на " малките врати ", които водят до широкомащабни измами с Данък добавена стойност.


В бъдеще страните членки ще могат да правят взаимни данъчни инспекции, ще работят по-активно с Европол, с новосъздадената Европейска прокуратурата и със службата за битка с измамите ОЛАФ. Данъчните и митническите органи в обособените страни ще обменят повече информация за стоките, влизащи в Европейски Съюз от трети страни. Настоящата система на Данък добавена стойност в Европа е от 1993 година и съгласно Еврокомисията основава благоприятни условия за измами.
Пиер Московиси, комисар по икономическите и финансовите въпроси, данъчното облагане и митническия съюз: " Нашата цел е следната - да се погрижим тези 50 милиарда евро, които годишното губим от измами с Данък добавена стойност да отиват в бюджетите на страните членки. Сега част от тези пари се употребяват като източник на финансиране на проведената престъпност и терористични организации ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР