Европейската комисия подписа трети договор с фармацевтичните дружества . С

...
Европейската комисия подписа трети договор с фармацевтичните дружества . С
Коментари Харесай

ЕК подписа трети договор с BioNTech-Pfizer за нови 1,8 милиарда ваксини

Европейската комисия подписа трети контракт с фармацевтичните сдружения. С него се резервират спомагателни 1,8 милиарда дози от името на всички държави-членки на Европейски Съюз, за интервала от края на 2021 година до 2023 година Той ще даде опция за закупуване на 900 милиона дози от сегашната и от ваксина, приспособена към разновидностите, с опция за закупуване на спомагателни 900 милиона дози.
В контракта е включено условие производството на ваксини да е основано в Европейски Съюз и главните съставни елементи на имунизацията да са с генезис от Европейски Съюз. Посочено е също по този начин, че доставките за Европейски Съюз са обезпечени още през цялото време на снабдяването през 2022 година Благодарение на добре откритото съдействие с сдруженията по актуалните контракти и на въведените механизми навременните доставки на дозите са обезпечени. Засилена е опцията страните членки да препродават или да подаряват дози на нуждаещи се страни отвън Европейски Съюз или посредством механизма COVAX, с което се способства за световен и обективен достъп до имунизацията на всички места по света. С този нов контракт ще се укрепи потенциалът на Европейски Съюз за произвеждане на ваксини, като по този метод ще се даде опция за обслужване на други пазари в целия свят.
 Разработва се нова версия на имунизацията на Pfizer Разработва се нова версия на имунизацията на Pfizer
Американската компания Pfizer създава нова версия на своята ваксина, която може да се съхранява до шест месеца при по-високи темпера...
Днешният контракт с обединяването BioNTech-Pfizer обогатява необятния портфейл от ваксини, които ще се създават в Европа, дружно с към този момент подписаните контракти с AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, Curevac и Moderna, както и със самото BioNTech/Pfizer. Този диверсифициран портфейл от ваксини подсигурява на Европа достъп до задоволителен брой дози за ваксиниране на цялото население, в това число против разновидностите на вирусите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР