Европейската комисия подкрепи днес действията на Туитър срещу изявленията на

...
Европейската комисия подкрепи днес действията на Туитър срещу изявленията на
Коментари Харесай

ЕК подкрепя Туитър в спора с Тръмп

Европейската комисия поддържа през днешния ден дейностите на Туитър против изказванията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския в тази обществена мрежа. Съобщенията на президента Тръмп не са изтрити, а бяха тествани за меродавност, уточни зам.-председателят на Европейска комисия Вера Юрова на конференция, отдадена на дезинформацията, предава Българска телеграфна агенция.

По нейните думи "състезанието " при свободното слово допуска потребителите да не бъдат лимитирани, с цел да се доверяват единствено на властническа тирада. Необходим е взор от друг ъгъл. Европейска комисия в никакъв случай не е упорствала сходни (несъстоятелни - бел. кор.) изявления да бъдат премахвани, добави тя.

Не желаем никого да заглушаваме, а се стремим обстоятелствата да станат по-видими. Всеки, който разгласява нещо онлайн, би трябвало да знае, че ще има някой, който да ревизира неговите изказвания, добави зам.-председателят на Европейска комисия.

По нейните думи в днешно време лъжите на политиците намират доближават бързо до доста жители през интернет и последствията са незабавни. Юрова уточни, че известия от обществените мрежи водят до рискови последствия - да вземем за пример с неверни рекомендации против разпространяването на Ковид-19.

Всеки може да има свое виждане, само че разпространяването на нечие разбиране не е безвредно. Ако някой повярва в моето обезверение за земното привличане, може да скочи от прозореца и да се убие, уточни висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел. Той съобщи, че рекомендациите в интернет за пиянство на белина против Ковид-19 са заплашили здравето на мнозина. Добронамереността не е опрощение да се популяризират лъжи, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР