Европейската комисия подготвя план, чрез който предлагането на автомобили с

...
Европейската комисия подготвя план, чрез който предлагането на автомобили с
Коментари Харесай

Еврокомисията с план как да спаси традиционните автомобили

Европейската комисия приготвя проект, посредством който предлагането на коли с мотори с вътрешно горене да продължи и след 2035 година, оповестява " Ройтерс ", като цитира чернова на документа. За задачата ще бъде основана нова категория транспортни средства, които се движат единствено на въглеродно неутрални горива - и ще имат специфични блокировки, които не разрешават потреблението да вземем за пример на обичайните бензин и дизел.

Инициативата за измененията идва от Германия, която има огромна автомобилна индустрия, в която различните системи на задвижване към момента надалеч не са водещи. През предходната година страните членки на Европейски Съюз и Европейският парламент реализираха консенсус моторите с вътрешно горене да изчезнат от новите коли след 2035 година, като в този момент следва окончателното гласоподаване на текстовете.
 Историческо: Инвестициите в зеления преход и в изкопаемите горива се изравниха
Историческо: Инвестициите в зеления преход и в изкопаемите горива се изравниха

През 2022 година нисковъглеродните технологии са привлекли $1,1 трлн.

Официално нито Берлин, нито Брюксел удостоверяват за проекта, като представител на Европейска комисия само акцентира, че " диалозите с присъединяване на Комисията и на немските управляващи не престават ".

Скъпа опция

Така наречените е-горива се вършат посредством уловени излъчвания въглероден диоксид и водород.

Проблемът е, че все още производството им е в стеснен мащаб. Според изследване на Потсдамския институт за климатични проучвания, размерът на всички планувани планове за е-горива в международен мащаб би стигнал за едвам 10% от търсенето за авиационната сфера, корабоплаването и химическата промишленост на Германия през идващите години.
 Енергетика на бъдещето или зелените горива, които ще заменят
Енергетика на бъдещето или зелените горива, които ще заменят " замърсяващите " енергоносители

Пазарът на водород, именуван " гориво на бъдещето ", се разраства

Именно авиационната промишленост залага огромни очаквания на въглеродно неутралните горива - самолетните компании са притиснати да лимитират замърсяването от самолетите си, а това е мъчно на фона на съществени растеж във въздушния трафик. Затова и ще е мъчно е-горивата изобщо да стигнат до бензиностанциите - изключително пък на търпима за водачите цена.

Как върви " електрификацията " на немската автомобилна промишленост

Volkswagen чакат към половината от возилата, които ще продават през 2030 година да са на ток, а " съвсем 100% " да са с нулеви излъчвания към 2040 година

Mercedes-Benz имат упоритостта от 2025 година да се концентрират напълно върху електрическите автомобили и да не продават коли с мотор с вътрешно горене през 2030 година, като обаче от компанията акцентират, че това зависи от " пазарните условия ".
 Следващият Volkswagen Golf ще бъде електромобил
Следващият Volkswagen Golf ще бъде електромобил

Спортните GTI и R няма да изчезнат, само че също ще преминат към електрическа двигателна сила

BMW също ще вършат електрическите автомобили приоритет след 2025 година и упованието им е към 2030 година " не по-малко от 50% от световните доставки " да са точно на такива моторни транспортни средства.

Opel се чака да станат напълно електромобилна марка в Европа до 2028 година Още през идната година пък единствените модели с обичаен мотор ще са хибриди.
 Кои са най-продаваните електрически коли в Европа през тази година?
Кои са най-продаваните електрически коли в Европа през тази година?

Данните на JATO още веднъж удостоверяват превъзходството на SUV колите

Както се вижда, не всички немски производители са подготвени през 2035 година да се откажат от обичайния мотор. Освен това финансовата обстановка в Европа
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР