Европейската комисия под председателството на Урсула фон дер Лайен отчете

...
Европейската комисия под председателството на Урсула фон дер Лайен отчете
Коментари Харесай

Поставяме добро начало! - Урсула фон дер Лайен отчете първите си 100 дни

Европейската комисия под председателството на Урсула фон дер Лайен регистрира през днешния ден свършеното за първите 100 дни от своето ръководство, почнало на 1 декември предходната година.

Сред главните старания на Европейска комисия дотук са направените оферти, свързани с опазването на околната среда. Комисията първо предложи така наречен „ Зелена договорка “ - капиталов проект, с който се чака да бъдат привлечени към 1 трилион евро за „ изчистването “ на стопанската система. Едновременно с това Европейска комисия предложи да бъде основан фонд за обективен енергиен преход, който да помогне на най-уязвимите жители и сдружения.

Комисията показа предложение за допълнение на законодателството за запазване на околната среда (т. нар. Закон за климата), съгласно което задачите за понижаване на замърсяването следва да бъдат удвоени в идващите 10 години. Европейска комисия предложи да следи дали страните се отклоняват от тези цели, само че остави опцията за оправдани отклонения.  

В доклада на Урсула фон дер Лайен влиза и предлагането за въвеждане на минимална заплата във всяка от страните в Европейски Съюз, както и за смяна на изискванията на договарянията за присъединение към Общността. Европейска комисия регистрира и почналите договаряния за бъдещите връзки с Англия.

„ Поставяме положително начало “, разяснява ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в изказване, представено от пресслужбата на комисията.

В идващите месеци Еврокомисията ще направи обществено допитване, с цел да откри какво оферират жителите за понижаване на замърсяването и по въпроса с енергийния преход. Инициативата е наречена „ Европейски пакт за климата “ и продължава онлайн до края на май.

В изготвен от Европейска комисия лист се показват директно идните задания, измежду които са представянето на оферти за нови правила за отговорността на онлайн платформите; за изкуствения интелект; за общи условия за цифровата идентичност на хората и дружествата; за киберзащита на значими уреди. Подготвят се също промени в разпоредбите за работата на земеделците, както и за производството с чисти първични материали.

Освен това, от Комисията показват подготвеност за начало на договарянията за присъединение със Северна Македония и Албания. Европейска комисия разяснява, че разширението със Запазните Балкани остава измежду целите на мандата. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР