Европейската комисия планира да започне митническа регистрация на вноса на

...
Европейската комисия планира да започне митническа регистрация на вноса на
Коментари Харесай

ЕС започва търговска война с Китай, ще налага мита на китайските EV

Европейската комисия възнамерява да стартира митническа регистрация на вноса на китайски електрически автомобили, което значи, че те могат да бъдат обмитявани, в случай че комерсиалното следствие на Европейски Съюз заключи, че получават дотации, носещи им конкурентно преимущество

Комисията организира антисубсидийно следствие на китайски BEV, с цел да дефинира дали да наложи мита, с цел да отбрани производителите от Европейски Съюз. Разследването би трябвало да завърши до ноември, макар че Европейски Съюз може да наложи краткотрайни мита през юли.

В документ, оповестен във вторник, Комисията декларира, че разполага с задоволително доказателства, които демонстрират, че китайските електрически автомобили са били субсидирани и че вносът се е нараснал с 14% на годишна база, откогато следствието беше публично стартирано през октомври.

Митническата регистрация ще стартира в деня след публикуването на проекта в формалния вестник на Европейски Съюз, което евентуално ще бъде през идващите дни.

Китайската комерсиална камара към Европейски Съюз съобщи, че е разочарована от този ход и че скокът на вноса отразява възходящото европейско търсене на електрически коли.

Още по тематиката четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР