Европейската комисия отправи в сряда серия от препоръка към всички

...
Европейската комисия отправи в сряда серия от препоръка към всички
Коментари Харесай

ЕК налага мерки за защита на журналистите

Европейската комисия насочи в сряда серия от рекомендация към всички страни членки да подхващат нужните дейности за отбрана живота и независимостта на публицисти. Темата за сигурността и свободата на публицистите в Европейски Съюз става неизменима част от годишния отчет за върховенството на закона, който се изготвя от комисията.

Европейска комисия приканва всички страни от блока да основат национални системи за оказване на помощ на публицистите, включително правни препоръки, психическа поддръжка и даже скривалища за хората, чийто живот е заплашен. Еврокомисията упорства за увеличение отбраната на публицистите по време на демонстрации, както и особена поддръжка за дамите в медиите.

През предходната година България стана печално известна в Европейски Съюз с бруталното полицейско принуждение върху протестиращите против държавното управление на Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев. По време на демонстрациите пострадаха тежко и няколко публицисти, като най-тежкият случай бе с побоя върху кореспондента на редица международнии медии Димитър Кенаров.

Прокуратурата се появи неспособна да организира обективно и без значение следствие на полицейското принуждение по време на митингите. Заради отхвърли да се образува досъдебно произвеждане против служители на реда за побоя на Кенар " Репортери без граници " съпостави България с " страната на Оруел ".


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР