Европейската комисия оповести нова поредица наказателни процедури срещу страни -

...
Европейската комисия оповести нова поредица наказателни процедури срещу страни -
Коментари Харесай

ЕС: България не се грижи за делфините и морските свине

Европейската комисия оповести нова поредност наказателни процедури против страни - членки на Европейски Съюз

Европейската комисия оповести нова поредност наказателни процедури против страни - членки на Европейски Съюз, които нарушават общностното законодателство, и България е в черния лист с четири предизвестия. Проблемите, за които Европейска комисия е "номинирала " София, са свързани с околната среда и живата природа, сградния фонд, риболова и отбраната на подателите на сигнали, написа

Две от наказателните процедури против България са поради морските жители. България не се грижи за делфините и морските прасета в зоните по "Натура 2000 ", и не прави надлеждно следене на улова на тези предпазени типове в Черно море, показва Брюксел, като дава на нашите управляващи двумесечен период да обяснят какви ограничения подхващат.

В нашата акватория са познати три типа китоподобни - Черноморски елементарен делфин, Черноморски бутилконос делфин, именуван още афала, и морска свиня, или муткур, който е най-дребният от трите типа. Напоследък зачестяват случаите, в които морето изхвърля на пясъка делфини с забележими пострадвания - най-вероятно от риболовни уреди.

България, а също и Испания и Франция са призовани подхващат незабавни ограничения за преустановяване на "инцидентния " улов на предпазени типове от риболовните кораби. Трябва да бъдат опазени морската свиня, каретата, дългомуцунестия тюлен и морските птици, които са изчезващи и редки типове и населяват предпазените зони в мрежата "Натура 2000 ", избрани за тяхната отбрана. Държавите би трябвало да вкарат строга отбрана и да забранят умишления улов, убиването и обезпокояването на типовете, показва Европейска комисия.

България е и в друга огромна група страни (общо 15), които Брюксел за следващ порицава, задето не са въвели изцяло европравилата за отбрана на подателите на сигнали против извършители на законодателството на Европейски Съюз. Това е трето увещание, откакто 15-те страни не са посочили прогрес от началото на годината. Сега те имат два месеца да потвърдят, че са решили казуса, в противоположен случай ще бъдат предадени на Съда на Европейски Съюз, се акцентира в известието на Еврокомисията.

Един жълт картон получава страната за това, че не е въвела напълно европейските правила за енергийните качества на постройките. Предупреждението е последно за България и в случай че не последват решителни дейности в идните два месеца, и тук наказателната процедура ще мина в правосъдна фаза, което значи и опасност от големи санкции. Излиза, че кабинетът "Борисов " е съумял да изхарчи 2 милиарда лв. посредством широкопръстата стратегия за гратис "саниране " на панелни блокове, само че не се е постарал да приложи европейските разпореждания, процедури и условия за възстановяване на енергийната успеваемост на сградния фонд.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР