Европейската комисия оповести днес началото на консултации за изготвянето на

...
Европейската комисия оповести днес началото на консултации за изготвянето на
Коментари Харесай

Стилиян Петров участва в инициатива на ЕП за борба с рака

Европейската комисия оповести през днешния ден началото на съвещания за правенето на Европейски проект за битка с рака. Инициативата беше оповестена в Европейския парламент в Брюксел, а едно от лицата на акция е известният български футболист Стилиян Петров, който осем години води борба с подлата болест.

Най-голямата зала в Европейския парламент се оказа тясна за всички, които желаеха да чуят персоналните разкази на Стилиян Петров и други като него, съумели да преборят тежката болест. Всяка година 3,5 милиона души в Европейския съюз получават диагнозата рак. Стилиян Петров споделя, че се съгласил да взе участие в самодейността на Еврокомисията, тъй като напъните би трябвало да се обединят. Самият той постоянно оказва помощ на хора в потребност.
Стилиян Петров: Всеки един от нас се бори по напълно друг метод. Всеки изпитва компликации и се оправя по собствен метод. Аз имах потребност от поддръжка и аз я получих от милиони почитатели на футбола, почитатели, които са следили моята кариера. Но има хора, които се борят сами. Те заслужават нашата поддръжка и да покажем, че има хора, които ги интересува и оказваме помощ с каквото можем.
Един от целите на тази Европейска комисия е правенето на общ европейски проект за битка с рака. Ключовите моменти в него са свързани с профилактика, ранната диагностика, стимулирането на научни проучвания и равния достъп до лекуване в цяла Европа. Целта е европейският проект за битка с рака да бъде показан преди края на тази година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР