Европейската комисия одобри употребата на ваксината Imvanex срещу маймунска шарка

...
Европейската комисия одобри употребата на ваксината Imvanex срещу маймунска шарка
Коментари Харесай

ЕК одобри ваксина срещу маймунската шарка

Европейската комисия утвърди използването на имунизацията Imvanex против маймунска шарка за Европейския съюз, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн, съобщи ДПА.

Говорител на Европейска комисия удостовери решението, откакто фармацевтичната компания Bavarian Nordic заяви за утвърждението на имунизацията.

Решението на Европейската комисия идва след рекомендация на Европейската организация по медикаментите.

В петък тя утвърди използването на Imvanex да се разшири и към този момент да включва и маймунската шарка. Преди това, тази ваксина беше утвърдена в Европейски Съюз единствено против едра шарка.

Наскоро Еврокомисията разгласи два контракта за покупка на общо 163 620 дози от Bavarian Nordic. 100 000 ваксини бяха закупени от Европейски Съюз предишния месец, като 25 000 от тях към този момент са изпратени в шест страни членки.

Съюзът развива проектите си в публичното опазване на здравето в опит да овладее вируса, откакто Световната здравна организация (СЗО) разгласи разпространяването на маймунска шарка допълнително от петдесет страни за "извънредна обстановка с интернационално значение ".

Това е най-високата степен на опасност за здравето, само че не води до незабавни последици, а е по-скоро сигнал към националните държавни управления да подхващат ограничения за предотвратяване на популацията.

Маймунската шарка е лечима болест, която е съпроводена с обриви, наподобяващи на пъпки или мехури. Лезиите нормално първо се появяват по лицето, а след това и по други елементи на тялото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР