Европейската комисия одобри българска схема за държавна помощ в размер

...
Европейската комисия одобри българска схема за държавна помощ в размер
Коментари Харесай

ЕК одобри € 32 млн. за насърчаване на жп транспорта у нас

Европейската комисия утвърди българска скица за държавна помощ в размер на 32 милиона евро (63 милиона лева) за поощряване на товарния и пътническия железопътен превоз за сметка на пътния.

Схемата ще бъде финансирана посредством Плана за възобновяване и резистентност под формата на директно погашение на безплатни средства. Те ще бъдат ориентирани към жп компаниите, с цел да се подкрепи консолидираното на Европейската система за надзор на влаковете (ЕСКВ). Тя е  част от системата за ръководство на европейския жп трафик.

Българската скица ще бъде в поддръжка на внедряването на ЕСКВ, която обгръща взаимоотношението на трасграничната жп линия и усъвършенства конкурентоспособността на железопътния превоз. Тя ще работи до края на април 2030 година

От Европейска комисия акцентират, че потреблението на жп превоза замърсява околната среда по-малко, в сравнение с пътния, и води до понижаване на тапите.
 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР