Европейската комисия обяви във вторник, че е разпределила 13 милиарда

...
Европейската комисия обяви във вторник, че е разпределила 13 милиарда
Коментари Харесай

ЕК предостави 13 млрд. евро на 6 членки на ЕС по програмата SURE за запазване на заетостта



Европейската комисия разгласи във вторник, че е разпределила 13 милиарда евро от Подкрепата за намаляване на рисковете от безработица при изключителни обстановки (програмата SURE) на шест членове на Европейския съюз, с цел да им помогне да запазят заетостта, която беше мощно наранена от пандемията Covid-19.

Комисията отпусна заеми в размер на 1,0 милиард евро на Чехия, 2,2 милиарда евро в Белгия, 4,06 милиарда евро на Испания, 2,47 милиарда евро на Ирландия, 1,87 евро на Италия и 1,4 милиарда евро на Полша.

" Кризата е сложна за доста служащи, които се опасяват за работата си. Средствата по програмата SURE оказват помощ да се защитят работните места и дават опция на стопанските системи да се възстановят по-бързо от рецесията ", разяснява ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

По-рано този месец комисията пресметна, че SURE е дал поддръжка за сред 25 и 30 милиона европейци и за сред 1,5 и 2,5 милиона компании по време на продължаващата коронавирусна пандемия.

" Програмата SURE сполучливо поддържа десетки милиони хора и компании в целия Европейски Съюз, защитавайки ги от риска от безработица и опазвайки средствата за прехранване. Докато вървим към възобновяване, ще продължим с ограничения в поддръжка на възобновяване на трудовия пазар и ще предоставим дейна поддръжка за служащите ", съобщи преди към седмица европейският комисар по търговията Валдис Домбровскис.

Още през ноември Европейска комисия емитира взаимни европейски облигации на стойност 8,5 милиарда евро за програмата SURE, с цел да помогне на страни членки на Европейски Съюз да поддържат работните места, наранени от пандемията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР