Европейската комисия обяви носителите на наградите Нов европейски Баухаус за

...
Европейската комисия обяви носителите на наградите Нов европейски Баухаус за
Коментари Харесай

Проект за река Дунав и Община Бургас са сред отличените в инициативата Нов европейски Баухаус

Европейската комисия разгласи носителите на премиите " Нов европейски Баухаус " за 2023 година

15 са спечелилите в своите категории от общо 61 финалисти.

Българският план „ Danube Design Lab “, осъществен от Фондация „ Колективът “, завоюва първа премия в категорията “Нови европейски първенци в региона на образованието ”. Той беше отличен заради опциите, които дава на младежи в неравностойно състояние да употребяват уменията си и да трансфорат русенския крайбрежен регион в привлекателно, налично и приобщаващо място за обществени и културни начинания. Проектът сплотява жители, специалисти и институции, които работят интензивно за възстановяване на градската среда и живот в България.

В категорията „ Регенериране на градски пространства “ беше отличен планът „ RELAUNCHTOWIN “ на екип от Бургас. Проектът планува действия за възстановяване на градската среда с фокус върху спортната зала „ Младост “, която ще бъде напълно актуализирана и превърната в съвременен център за спорт и здравословен метод на живот. Тя ще дава улеснение за всички жители и посетители на Бургас от всички възрасти и с разнообразни потребности за опазване на локалната просвета и обичаи в града и района. Срокът за реализация на плана е 3 година и 6 месеца, а бюджетът е 5 634 340 евро.

Наградените ще получат парична премия в размер до 30 000 евро и комплект с информационни материали като поддръжка за създаването и популяризирането на своите бъдещи планове и концепции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР