Европейската комисия обяви, че е сключила допълнително споразумение с производителя

...
Европейската комисия обяви, че е сключила допълнително споразумение с производителя
Коментари Харесай

ЕК договори удвояване на доставките от ваксината на Пфайзер

Европейската комисия разгласи, че е сключила в допълнение съглашение с производителя на имунизацията против Ковид-19 "Пфайзер " за доставката на още 300 милиона дози тази година.

Общо Европейска комисия контракти за 2021 година 600 милиона дози от имунизацията, разясни на конференция ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, цитира Българска телеграфна агенция.

Ursula von der Leyen: "Ordinate altre 300 milioni di dosi del vaccino Pfizer/BioNTech "
— L'HuffPost (@HuffPostItalia)
Тя означи, че задачата е допустимо най-вече европейци да бъдат имунизирани колкото може по-бързо. По нейните думи контрактуваните до момента количества от позволените в Европейски Съюз ваксини обгръщат 80 на 100 от европейското население.

Фон дер Лайен уточни, че при започване на договарянията на комисията с разработчиците на ваксини е имало 160 поръчки за нови препарати. Впоследствие Европейска комисия реши да подписа рамкови съглашения за доставки с шест лаборатории, като имунизациите на две от тях - "Пфайзер " и "Модерна " - към този момент са утвърдени за приложение в Европейски Съюз.

Договорените доставки на 2,3 милиарда дози са повече от задоволителни, съобщи ръководителят на комисията. Тя означи, че страните от Европейски Съюз нямат право да водят независими договаряния с производителите на ваксини.

Попитана какво мисли за имунизацията, създавана от Русия, Фон дер Лайен съобщи, че всички лекарствени произведения, допускани до европейския пазар, подлежат на цялостна инспекция.

Досега Европейска комисия подписа рамкови съглашения за доставка на ваксини също с "Астра Зенека ", "Санофи ", "Янсен ", "Кюрвак " и "Новавакс ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР