Европейската комисия обсъжда в Брюксел дали да препоръча дисциплинарни производства

...
Европейската комисия обсъжда в Брюксел дали да препоръча дисциплинарни производства
Коментари Харесай

ЕК обмисля санкции срещу съдебната реформа в Полша

Европейската комисия разисква в Брюксел дали да предложи дисциплинарни производства против Полша по отношение на плануваните правосъдни промени , оповестява БиБиСи.

Комисията е загрижена, че демокрацията в Полша е застрашена от голям брой нови закони, в това число по какъв начин са назначени съдиите . Полското консервативно държавно управление твърди, че промените са нужни за ограничение на неефективността и корупцията.

Хиляди хора в цялата страна организираха митинги против промените. Европейската комисия следи обстановката в Полша в продължение на съвсем две години.

По-късно през днешния ден ръководителят на Комисията Жан-Клод Юнкер ще организира полемика за това дали е време да се предложи активирането на дисциплинарния развой на Европейски Съюз, прочут като член 7, който в никакъв случай преди не е бил употребен.

 Опозицията в Полша упрекна ръководещите, че се пробват да прокарат „ сатанински” закон
Опозицията в Полша упрекна ръководещите, че се пробват да прокарат „ демонски ” закон

Правителството получава надзор кой да провежда изборите

Възможно е полският министър-председател Матеус Мораветски да бъде извикан пред сътрудниците си, които да упорстват за промени. Това се възприема като прекомерно неосъществим и недопечен вид, да се суспендират гласуването и полските пълномощия на срещите на върха на Европейски Съюз.

Това е по този начин, тъй като това би изисквало всички държави-членки да се спогодят, а Унгария счита да блокира сходна стъпка.

Мораветски от своя страна разяснява, че Европейски Съюз гледа прекомерно едностранчиво и че страната му има право да прави промени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР