Европейската комисия не изключва удължаването на срока на годност на

...
Европейската комисия не изключва удължаването на срока на годност на
Коментари Харесай

ЕК реши да създаде структура за обмен на лекарства при криза и недостиг

Европейската комисия не изключва удължаването на периода на валидност на медикаментите, привличането на различни снабдители и бързото увеличение на производството на медикаменти в страните от общността като незабавни ограничения, с цел да се избегне повтаряне на миналогодишния дефицит на медикаменти в Европейски Съюз. Това оповестява Financial Times (FT), базирайки се на проектопредложенията на Брюксел в тази област.

Както напомня изданието, през декември 2022 година и януари 2023 година страните от Европейски Съюз изпитаха дефицит на антибиотици, в това число пеницилин и амоксицилин, както и болкоуспокояващи като парацетамол, изключително при медикаментите за деца.

Европейска комисия предлага основаването на „ конструкция за взаимност “, която да разрешава своевременното идентифициране на дефицита на медикаменти и, в случай че е належащо, продан. Брюксел също има намерение да образува Алианс за сериозни медикаменти, който има за цел да сплоти държавни управления, промишленост и структури на гражданското общество. От 2024 година Европейската комисия възнамерява да насърчи взаимното доставяне с медикаменти и да откри продан със страни от южното полукълбо, изключително през зимните месеци.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР