Европейската комисия на германския Бундестаг проведе дискусия относно парламентарните и

...
Европейската комисия на германския Бундестаг проведе дискусия относно парламентарните и
Коментари Харесай

Германски депутати обещаха последствия след изборните манипулации в Сърбия

Европейската комисия на немския Бундестаг организира полемика по отношение на парламентарните и локалните избори в Сърбия, на която бяха поканени и наблюдаващи на вота. Заключението на депутатите от " Tретия път " на полемиката е, че развиването на събитията в Сърбия вървят в неверна посока и че изборите в Белград би трябвало да бъдат повторени, заяви телевизия N1.


" Очакваме страната, която от 2014 година договаря за присъединение към Европейски Съюз, да организира свободни и почтени избори. " Вместо това наподобява, че последните избори в Сърбия са били систематично манипулирани от страната. Крайно време е Европейска комисия да назове минусите на демокрацията в Сърбия и да премисли метода, по който работи с политическите водачи там. Очакваме без значение следствие и изясняване на всички обвинявания ", се споделя в изказването, подписано от представителите по европейската политика на парламентарната група на Социалдемократическата партия на канцлера Олаф Шолц, " Алианс 90/Зелени " и Свободната демократична партия.

В изказването се напомня, че наблюдаващите на изборите са докладвали за заплашване на държавни чиновници, пазаруване на гласове, едностранчиво отразяване в медиите в интерес на ръководещата партия и целенасочени злоупотреби с обществени средства за задачите на предизборната акция.

Що се отнася до изборите в Белград, немските парламентаристи обявиха, че опозицията има действителни шансове да завоюва.

" Очевидно затова жители от други елементи на страната и даже от прилежащи страни бяха докарани в столицата, с цел да гласоподават, с цел да се придаде тип на легитимност, са посочени някои странни обекти, в това число необитаеми здания и изоставени къщи. Съмняваме се, че резултатът дава отговор на действителния избор на гласоподавателите. В този случай изборите за градския парламент на Белград ще би трябвало да бъдат повторени ", се показва в известието.

Допълва се, че сръбските държавни органи не наподобяват заинтригувани да изяснят тези и други констатации.

" Публикуването на изборния лист следва. Но там, където изборните описи редовно се манипулират и се отхвърля информация, демокрацията и върховенството на закона са дефинитивно в крах ", заключават членовете на Европейската комисия на Бундестага. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР