Европейската комисия може да спре търговското споразумение за Брекзит, ако

...
Европейската комисия може да спре търговското споразумение за Брекзит, ако
Коментари Харесай

Ирландия се готви за възможна търговска война между Великобритания и ЕС

Европейската комисия може да спре комерсиалното съглашение за Брекзит, в случай че Англия спре да ползва разпоредбите на Европейски Съюз в пристанищата на Северна Ирландия, съобщи ирландският вицепремиер Лео Варадкар във вторник, заяви „ Политико “.

Варадкар съобщи, че подкомисията за Брекзит на се е събрала още веднъж, " с цел да изтупаме праха и да стартираме още веднъж подготовката си за изключителни обстановки " за вероятно прекъсване на Споразумението за търговия и съдействие сред Европейски Съюз и Обединеното кралство, контрактувано през декември 2020 година
 Барове и заведения за хранене на закрито в Ирландия - единствено за имунизирани Барове и заведения за хранене на закрито в Ирландия - единствено за имунизирани
Ирландия ще ограничи визитата на заведения на закрито и достъп ще имат единствено тези, които са изцяло имунизирани или преболедували от...

Запитан дали Ирландия е подготвена за възможна комерсиална война с Англия, която е най-големият й пазар за експорт на храни и питиета, Варадкар съобщи пред радио RTÉ в Дъблин: " Подготвяме се ".

Варадкар - който беше министър-председател на Ирландия по време на по-голямата част от договарянията за Брекзит и би трябвало да си възвърне висшия пост през декември 2022 година - съобщи, че британците наподобява са склонни да разтрогнат миналогодишните договорни съглашения.

" Не мисля, че някой желае да види по какъв начин Европейският съюз стопира действието на Споразумението за търговия и съдействие с Англия ", сподели Варадкар. " Но в случай че Англия работи по подобен метод, че да се отметне от протокола [за Северна Ирландия], да се отметне от Споразумението за отдръпване, Европейският съюз, с изключение на да вкара това, което назоваваме ограничения за възобновяване на салдото, с цел да реагира. "

" Наистина се надявам Англия да не тръгне по този път. Премиерът [Борис] Джонсън постоянно е приказвал, че желае Брекзит да бъде сбъднат ", сподели той. " Брекзит е ненапълно завършен. Но това евентуално го анулира. "
 Pfizer стартира произвеждане на ваксини в Ирландия Pfizer стартира произвеждане на ваксини в Ирландия
Pfizer започва произвеждане на ваксини в Ирландия, откакто влага 40 милиона $ във ваксинен център, който ще сътвори 75 рабо...

Междувременно в Северна Ирландия английските юнионистки и ирландските националистически водачи в държавното управление в английския район насочиха поляризирани претенции по време на видеоконференция с основния английски договарящ за Брекзит Дейвид Фрост.

Първият министър Пол Гивън - чиято Демократична юнионистка партия поддържа Брекзит, само че ненавижда комерсиалните правила за Северна Ирландия, контрактувани от Фрост и Джонсън - съобщи, че към момента чака Англия да задейства член 16 от протоколния контракт и да спре най-малко някои инспекции на английски артикули, идващи на пристанищата в Белфаст и Ларн.

Но заместник-първият министър Мишел О`Нийл от Шин Фейн упрекна както Фрост, по този начин и ДЮП на Гивън, че насочат антипротоколни закани, които разбунват юнионистките бойци. През миналата седмица два рейса бяха отвлечени и подпалени в Белфаст и в източното предградие Нютаунърдс, което докара до отчасти прекъсване на автобусните транспорти в някои юнионистки региони.

" Заплахите и реториката на торите са безразсъдни и са в прорез с необятно публикуваното публично мнение ", съобщи О`Нийл в Туитър след съвещанието. " Повечето партии, хора и предприятия желаят незабавно решение, което да усъвършенства работата на протокола. Негово [на Фрост] обвързване е да работи и да го обезпечи. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР