Европейската комисия, която е най-големият донор за палестинците, ще преразгледа

...
Европейската комисия, която е най-големият донор за палестинците, ще преразгледа
Коментари Харесай

Терорът отрови умовете на твърде много хора - ЕС спира финансовата помощ за палестинците

Европейската комисия, която е най-големият донор за палестинците, ще преразгледа цялата си финансова помощ за развиване на обща стойност 691 милиона евро.

Това заяви в профила си в X (бивша Туитър) еврокомисарят по разширението Оливер Вархей. Всички заплащания за палестинските територии са спрени неотложно и всички планове ще бъдат преразгледани, оповестява комисарят.



Всички нови бюджетни оферти, включително за 2023 година се отсрочват до второ разпореждане, споделя още Вархей. Според него " подбуждането към ненавист, насилието и поддръжката за терора са отровили мозъците на прекалено много хора ". Имаме потребност от деяние и то в този момент, безапелационен е Вархей.

Утре министрите на външните работи на страните от Европейски Съюз ще заседават неофициално, с цел да обсъдят ситуацията в Израел и линията Газа, заяви през днешния ден висшият представител по въпросите на сигурността и външните работи Жозеп Борел.



Те ще обмислят отговора и идващите стъпки на Европейски Съюз. Част от външните министри от Европейски Съюз са в град Маскат в Оман, където ще се организира и проведена преди този момент среща на външните министри от Европейски Съюз и Съвета за съдействие в Залива. Останалите външни министри ще се включат в срещата посредством видеоконферентна връзка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР