Европейската комисия изрази готовност да бъдат осигурени 37 млрд. евро

...
Европейската комисия изрази готовност да бъдат осигурени 37 млрд. евро
Коментари Харесай

ЕС увеличава средствата за борба с коронавируса

Европейската комисия изрази подготвеност да бъдат обезпечени 37 милиарда евро за битка с разпространяването на ковид. Това е нарастване с 12 милиарда евро по отношение на в началото оповестената сума за противопоставяне на епидемията.

" Държавите в Европейски Съюз би трябвало да се усещат свободни да подхващат всевъзможни ограничения, които преценяват за належащо за предпазването на бизнеса и служащите в тази конюнктура ", съобщи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Тя настоя предприеманите ограничения против епидемията да бъдат съразмерни и съгласувани на европейско ниво.

" Европейска комисия дава оптималната еластичност на държавните управления в спазването на разпоредбите за бюджетите и държавната помощ ", разясни Фон дер Лайен. " Предвижда се по капиталовия проект " Юнкер " да бъдат обезпечени 100 милиарда евро за заеми за дребните и междинните сдружения. Ще създадем всичко належащо в поддръжка на хората и стопанската система ", съобщи Фон дер Лайен. Тя добави, че цялостното затваряне на европейските граници не е желателно. По нейните думи би било целесъобразно да бъдат подхванати спомагателни санитарни ограничения по границите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР