Европейската комисия изпрати на държавите членки за консултация проект на

...
Европейската комисия изпрати на държавите членки за консултация проект на
Коментари Харесай

ЕК предлага удължаване на срока на действие на Временната рамка за държавна помощ

Европейската комисия изпрати на страните членки за консултация план на предложение за удължение до 30 юни 2021 година на периода на деяние на Временната рамка за държавна помощ, призната на 19 март 2020 година в поддръжка на стопанската система в подтекста на разпространяването на ковид, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.

Изпълнителният заместник-председател Маргрете Вестегер, отговаряща за политиката в региона на конкуренцията, съобщи:

"През последните седем месеца нашата Временна рамка за държавна помощ направи допустимо отпущането от страните членки на евентуални помощи за съвсем 3 трилиона евро в интерес на предприятията, които са най-тежко наранени от рецесията с ковид. Последиците от рецесията ще са осезаеми още много време. Ето за какво предлагаме да удължим периода на деяние на Временната рамка доникъде на идната година и да я приспособяваме към продължаващите потребности на предприятията, като в същото време пазиме единния пазар на Европейски Съюз. Решението ни за бъдещи дейности ще регистрира мненията на всички страни членки. Успоредно с това работим по бъдещи дейности, с които да създадем допустимо екологичното и цифровото възобновяване на Европа — разпоредбите ни за държавна помощ ще играят значима напътстваща роля за страните членки за това да подсигуряват, че лимитираните обществени средства са добре ориентирани, не изтласкват частните вложения и се възползват от преимуществата на ефикасната конкуренция ".

Както към този момент беше оповестено по време на приемането на Временната рамка през март 2020 година, Комисията понастоящем прави оценка нуждата от удължение на нейния период на деяние оттатък сегашната ѝ годност до 31 декември 2020 година въз основа на значими съображения, свързани с политиката в региона на конкуренцията или стопанската система. Държавите членки в този момент имат опция да разясняват плана на предложение на Комисията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР