Европейската комисия излезе с позиция срещу намеренията на някои държави

...
Европейската комисия излезе с позиция срещу намеренията на някои държави
Коментари Харесай

ЕК се обяви против карантина за пътуващите в рамките на ЕС


Европейската комисия излезе с позиция против желанията на някои страни да постановат картина на влизащите в страната от други страни в Европейски Съюз. Европейска комисия не поддържа и предлагането за въвеждане на здравни документи. Това са декларирали високопоставени представители на комисията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ако тази позиция бъде официализирана и признато от страните членки, тя ще бъде в поддръжка на мощно потърпевшия от рецесията с ковид туристически бранш в Европейски Съюз.

Според Европейска комисия е належащо пътуващите в Европейски Съюз да не бъдат ограничавани след идването си, в случай че страната, в която идват и страната, от която идват, ползват сходни ограничения против епидемията.

Европейска комисия не поддържа безусловна карантина за пътуващите, прецизираха представителите на комисията. По техните думи въвеждането на здравни документи може да докара до нова заплаха - предпочитание на някои хора съзнателно да се заразят, с вярата да се снабдят с документ, че са преболедували.

Европейска комисия е на мнение, че досегашните строги ограничения против епидемията повече не са нужни. Комисията упорства за уеднаквяване на методите за събиране на данните за заболеваемостта в Европейски Съюз, както и тези данни да бъдат налични в действително време за съпоставяне. Предвижда се да бъде основана електронна карта, която да демонстрира непрекъснато епидемиологичната конюнктура в обособените елементи на Европейски Съюз.

Според Европейска комисия това би улеснило туристите при подготовката на летните почивки. По мнението на комисията към този момент не се постанова анулация на летните резервации.

Натиск за бързо завръщане към свободното придвижване на жителите в Европа упражни в последните дни Гърция с нонпейпър, изпратен до Европейската комисия.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР