Европейската комисия изготвя предложения за евентуално налагане на ембарго върху

...
Европейската комисия изготвя предложения за евентуално налагане на ембарго върху
Коментари Харесай

ЕС готви забрана за вноса на руски петрол

Европейската комисия изготвя оферти за вероятно налагане на ембарго върху съветския нефт . Това разгласи в Люксембург ирландският външен министър Саймън Ковъни, представен от " Ройтерс ".

По негови думи то може да влезе в идващия пакет наказания . Все още обаче нищо не е уговорено.

От своя страна неговите нидерландски и литовски сътрудник също потвърдиха, че Европейската комисия търси способи да се насочи към съветския нефт , който съставлява към една четвърт от вноса на суровината в Европейски Съюз, като средство за оказване на напън върху Русия.

" Разглеждаме всички други (санкции), в това число енергетиката ", уточни нидерландският външен министър Уопке Хокстра.
 Какво вършат в Европа против зависимостта от съветски газ
Какво вършат в Европа против зависимостта от съветски газ

България и Австрия са измежду най-зависимите

Евентуалното петролно ембарго обаче зависи както от техническите елементи на обсега и времето за поетапно въвеждане на сходен ход, по този начин и от поддръжката на 27-те страни членки на Европейски Съюз, чиято енергийна взаимозависимост варира доста.

" Ройтерс " отбелязва, че страни като България съвсем напълно зависят от съветския нефт , а Унгария към този момент предизвести, че няма да поддържа възбраната за импорт на съветски нефт.

Позицията на Германия като най-голямата стопанска система в Европейски Съюз ще бъде от решаващо значение.

При идването си в Люксембург немският външен министър Аналена Бербок прикани за " съгласуван проект за цялостно унищожаване на изкопаемите горива " от Русия.

Съединените щати и Англия към този момент не разрешиха съветския нефт, надявайки се да прекратят забележителен източник на доходи за Москва. Р

Този ход обаче е по-труден за европейската стопанска система заради нейната взаимозависимост и може да докара до повишение на така и така високите цени на силата.

В петък Европейски Съюз, като забрани вноса на въглища от страната и ускори глобите против съветски банки и. Блокът обаче не съумя да спре съветския нефт и газ.
 В Екологичен потенциал упорстват за цялостно ембарго на съветски петрол, въглища, нуклеарно гориво и газ
В Екологичен потенциал упорстват за цялостно ембарго на съветски петрол, въглища, нуклеарно гориво и газ

Призовава се за изключване на Русия от Г-20, СПЧ на Организация на обединените нации, Интерпол, Световната комерсиална организация, ЮНЕСКО и други
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР