Европейската комисия иска да въведе дефиниция за фалшивите новини, като

...
Европейската комисия иска да въведе дефиниция за фалшивите новини, като
Коментари Харесай

ЕК въвежда термина "дезинформация онлайн" за фалшивите новини

Европейската комисия желае да вкара формулировка за подправените вести, като ги назова „ дезинформация онлайн”.

Това съобщи българският еврокомисар Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила по време на среща с български публицисти в Брюксел, съобщи кореспондент на Novini.bg. Габриел разкри, че 83% от европейските жители считат, че фашливите вести са опасност за демокрацията. „ Нямаме желание да предлагаме законодателство, а формулировка на феномена. Искаме да подчертаем основната роля на публицистите. Не можем да накараме подправените вести да изчезнат, само че можем да предложим ограничения за подкрепяне на качествената публицистика. Важно е да излъчим сигнал за това, че имаме храброст. Фалшивите вести не познават граници”, изясни тя.

„ Няма никакво оттегляне от нито една точка. За да предложиш законодателство, би трябвало да знаеш какво искаш да регулираш. Изразът подправени вести не дава визия за мащабите на дезинформация онлайн. За мен е неприкосновена свободата на изложение. Това са наши полезности. Според мен подправените вести от ден на ден са инструментализирани като израз от политици. За мен е задоволително, че цифровизацията е на напред във времето. Наблюдаваме предпочитание това, което се случва в страните членки да е в унисон с европейското законодателство”, сподели още Габриел.

"Защитата на персоналните данни е явен и мощен инструмент. Европейска комисия ненапълно единствена планува, че може да се случи такава обстановка. 9 от 10 европейци се интересуват какво се случват с данните им. Европейска комисия е в контакт с Facebook още от първия ден на абсурда с приключването на данни. Ще бъде оповестен отчет по обособените три аспекта за целия този спор с приключването на персонални данни. До края на май месец ще се въздържаме от мнения. Докаже ли се това - то е недопустимо”, уточни Габриел и добави, че е доста ясно какво е нелегално наличие за разлика от подправени вести. „ В региона на тероризма в границите на един час би трябвало да бъде премахнато”, съобщи Габриел и посочи, че след три месеца страните членки би трябвало да кажат на Европейска комисия какво е положението във връзка с премахването на нелегално наличие, обвързвано с тероризъм, а след шест - и за останалите неща

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР