Европейската комисия и държавите-членки трябва да разработят целенасочени политики и

...
Европейската комисия и държавите-членки трябва да разработят целенасочени политики и
Коментари Харесай

ЕК трябва да инвестира структурните фондове в човешки капитал

Европейската комисия и държавите-членки би трябвало да разработят целенасочени политики и да подхващат съответни ограничения за възстановяване и адаптиране на образованието и системите за образование, тъй че то да е задоволително гъвкаво и да дава отговор на критериите, които работата в бъдеще ще изисква. Това съобщи в своя тирада по време на конференцията на високо ниво „ Бъдещето на труда “ Милена Ангелова, основен секретар на Асоциация на индустриалния капитал в България и предстоящ заместител – ръководител на Европейския стопански и обществен комитет.

„ От извънредно значение ще е насърчаването на взаимоотношение сред просветителните институции и бизнеса, както и методите за подкрепяне на обмена на работни места измежду придприятията и основаване на платформи за информация и продан на положителни практики, без това да води до „ приключване на мозъци “, сподели още доктор Ангелова. По думите ѝ Европа би трябвало да употребява оптимално опциите на структурните фондове и по-специално на Европейския обществен фонд за вложение в човешки капитал и адаптиране на уменията и компетенциите по отношение на прогресивното и бързо внедряване на новите технологии, цифровизацията и роботизацията.

Двудневната интернационална конференция се организира в границите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Форумът се провежда от Министерство на труда и обществената политика с поддръжката на Европейската комисия. Конференцията има за цел да насърчи обмяната на отзиви за изискванията на труд, които се трансформират динамично под въздействие на дигитализацията.

В конференцията вземат участие близо 100 представители на интернационалните институции, работодатели, синдикати, организации на гражданското общество и политици от Европейски Съюз, Европейското икономическо пространство и Западните балкани. Акцент в разискванията на форума бяха знанията и уменията за работните места в идващите десетилетия, главните провокации, свързани със застаряването на работната мощ, опциите за възстановяване на политиките в региона на образованието, образованието и преквалификацията за по-добро сходство на новите умения с потребностите на пазара на труда.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР