Европейската комисия (ЕК) ще предложи въвеждането на цифров документ, който

...
Европейската комисия (ЕК) ще предложи въвеждането на цифров документ, който
Коментари Харесай

През март ЕК ще предложи въвеждането на дигитален зелен пропуск за пътуване в чужбина - slava.bg

Европейската комисия (ЕК) ще предложи въвеждането на дигитален документ, който ще бъде средство за пътешестване с туристическа или работна цел. Това заяви председателката на комисията Урсула фон дер Лайен, откакто преди дни стана ясно, че страните в Европейски Съюз работят по сходно решение, съобщи Свободна Европа.

“През този месец ще представим предложение за основаване на Дигитален зелен пропуск. Той ще улесни живота на европейците “, написа фон дер Лайен в Туитър. Тя добави, че задачата на пропуща е да работи като доказателство за имунизация, да демонстрира резултати от тестванията на всички, които не са се имунизирали и даде информация за възобновяване от COVID-19.

Тя удостовери за решението и във видеовръзка с депутати от немския Християндемократически съюз. Предложението ще включва и текстове, които разказват метода, по който би трябвало да наподобява имунизационния документ на страните членки на Европейски Съюз.

За да може единният пропуск да бъде въведен всяка страна би трябвало да признае националните процедури по имунизиране, а всеки жител, който е бил подложен на имунизация, ще получи личен QR код. Като най-добре предпазени ще се считат жителите, които са употребявали продуктите, утвърдени от Европейската организация по медикаментите (ЕМА). Досега утвърждение са получили продуктите на Pfizer/BioNTech, Moderna и AstraZeneca.

“За да е сполучлив цифровият зелен паспорт, се нуждаем от поддръжката на всяка страна членка. Така че и вие би трябвало да създадете нужните условия в Германия”, сподели още фон дер Лайен пред немските депутати.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР