Европейската Комисия е подписала рамков договор с GlaxoSmithKline (GSK) за

...
Европейската Комисия е подписала рамков договор с GlaxoSmithKline (GSK) за
Коментари Харесай

GlaxoSmithKline предоставя на ЕС до 220 хил. дози от COVID терапията си

Европейската Комисия е подписала рамков контракт с GlaxoSmithKline (GSK) за доставка на до 220 000 дози от изследователската терапия на фармацевтичната компания против Covid-19 с моноклонални антитела сотровимаб (Sotrovimab (VIR-7831)), оповестиха в сряда от Европейска комисия.

Лекарството, което е създадено взаимно с американската компания Vir Biotechnology, може да се употребява за лекуване на пациенти с висок риск от ковид с леки признаци, които пациенти не се нуждаят от спомагателен О2, само че са в риск да развият по-сериозна зараза, споделиха още от Комисията.

През юни комисията оповести портфолио на 5-те обещаващи медикамента за лекуване на Covid-19.

Сделката е подтик в работата на GSK по евентуалните лекувания на Covid-19, откакто компанията изигра лимитирана роля в създаването на ваксини. Вместо да направи своя лична ваксина за ковид, GSK се концентрира върху доставката на своя бустер на други разработчици и си партнира с компанията Sanofi, с цел да бъде създадена нова Covid ваксина.

В изказване в сряда GSK удостовери реализирана договорка, заявявайки, че тя съставлява " решаваща стъпка напред за лекуване на случаи на Covid-19 " в Европа.

Понастоящем лекарството на GSK се прави оценка от Европейската организация по медикаментите (ЕМА) чрез непрестанен обзор.

Договорът е подписан от 16 от 27-те страни членки на Европейски Съюз, които биха могли да закупят лекарството, единствено откакто бъде утвърдено от EMA или от националните лекарствени регулатори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР