Европейската комисия е изпратила уведомително писмо до България, с което

...
Европейската комисия е изпратила уведомително писмо до България, с което
Коментари Харесай

Еврокомисията настоява България да се заеме с управлението на защитените си територии

Европейската комисия е изпратила уведомително писмо до България, с което упорства страната ни предприеме нужните стъпки за запазване и ръководство на своите мрежи, попадащи в "Натура 2000 ".

България е показала като специфични предпазени територии за консервиране единствено 22 от общо 229 места. Шестгодишният период за това е изминал. Отделно непрекъснато не съумява да сложи характерни за всяко място подробни цели за запазване.

България, дружно с Латвия и Финландия, следва да транспонират европейското законодателство за отбрана от радиация. Освен това страната ни би трябвало да одобри национална стратегия за стопанисването на радиоактивните боклуци, която да съблюдава регламентите на Европейския съюз.

Комисията също по този начин упорства България, Унгария и Финландия да не позволяват произшествия в границите на Директивата за контрола на заплахите от огромни повреди, които включват рискови субстанции.

За задачата те би трябвало да приведат националните си законодателства в сходство с тази инструкция.

Междувременно у нас следва идващият митинг против готвените промени в Закона за биологичното многообразие, които плануват точно актуализация на обсега на мрежата "Натура " 2000 ". Измененията са импортирани от "Обединените патриоти " още от мандата на Нено Димов в екоминистерството и дават власт на ведомството да трансформира обсега на зоните, без да се преценява с научните данни.

Според екоактивистите промените освен опонират на европейското законодателство, само че и изцяло ще унищожават екологичната мрежа "Натура 2000 ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР