Европейската комисия е изпратила предупреждения, че ще заведе дела към

...
Европейската комисия е изпратила предупреждения, че ще заведе дела към
Коментари Харесай

ЕК ще съди България

Европейската комисия е изпратила предизвестия, че ще заведе каузи към някой страни от блока, измежду тях е и България. Това излиза наяве от информация на уеб страницата на Европейска комисия .

" В постоянния си пакет от решения за нарушаване Европейската комисия подхваща правосъдни дейности против държавите-членки за неспазване на техните отговорности според правото на Европейски Съюз. Тези решения, обхващащи разнообразни браншове и области на политиката на Европейски Съюз, имат за цел да подсигуряват вярното използване на правото на Европейски Съюз в интерес на жителите и предприятията ".

" Днес Европейската комисия реши да предяви иск срещу България пред Съда на Европейския съюз за неуведомяване на ограниченията за транспониране в националното законодателство на Директивата за правата на жертвите. Крайният период за страните членки да транспонират директивата беше 16 ноември 2015 г. 

През януари 2016 година Комисията изпрати публично уведомително писмо до България за това, че не е транспонирала и не е съобщила на Комисията ограниченията за транспониране в границите на крайния период. През март 2019 г. Комисията последва стимулирано мнение, защото България не е съобщила за цялостно транспониране.

След многочислени диалози с българските управляващи от 2019 година насам и като взе поради най-новите отговори от България, Комисията реши да предяви иск против тази държава-членка пред Съда на Европейския съюз, защото две разпореждания от Директивата за правата на жертвите към момента са в действие не е транспониран в българското законодателство. Тъй като казусът се отнася до несъобщаване на ограничения за транспониране на законодателна инструкция, Комисията ще изиска от Съда на Европейския съюз да наложи финансови наказания на България " се показва в известието на Европейски Съюз. 

Към България са отправени и други предизвестия, които засягат чистия въздух и разделното събиране на боклуци.

" Комисията приканва БЪЛГАРИЯ, ЧЕХИЯ, ЕСТОНИЯ, КИПЪР, АВСТРИЯ И РУМЪНИЯ да транспонират вярно Рамковата инструкция за отпадъците

Европейската комисия реши да стартира процедура за нарушаване, като изпрати публично уведомително писмо до България, Кипър, Чехия, Естония, Румъния  и Австрия, с цел да се оправят с минусите в тяхното транспониране на Директива 2008/98/ЕО по отношение на отпадъците (Рамкова инструкция за отпадъците), изменена с Директива (ЕС) 2018/ 851/ЕС ".

За нашата страна се показва: " Българските закони транспонират погрешно разпореждания по отношение на минималните условия за схемите за разширена отговорност на производителя, мониторинга и оценката на ограниченията за попречване на образуването на боклуци и разделното събиране на текстил, което би трябвало да бъде въведено до 1 януари 2025 година "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР