Европейската комисия е имала предварителна уговорка с Министерския съвет да

...
Европейската комисия е имала предварителна уговорка с Министерския съвет да
Коментари Харесай

ЕК е настояла да няма въпроси, а не микрофони, при посещението на Урсула фон дер Лайен

Европейската комисия е имала предварителна спогодба с Министерския съвет да няма журналистически въпроси по време на работното посещаване на новия ръководител Урсула фон дер Лайен в България предходната седмица, оповестиха от институцията.

Говорител на Комисията акцентира, че срещата с публицисти в България е следвала формата на всяко посещаване, което Фон дер Лайен е предприемала до момента. Без журналистически въпроси са се провеждали конференциите още във Франция, Италия, Испания и България. И там е имало единствено малко изказване за пресата без въпроси и отговори. В изказването бе очебийно, че Комисията в никакъв случай не е изисквала или молила микрофоните да бъдат отстранени, както се случи по време на конференцията в четвъртък. От институцията увериха, че новият ръководител не би позволила публицистите да бъдат лишени от съоръжение.

По време на взаимното изказване на фон дер Лайен и Борисов предишния четвъртък министър председателят изясни, че превантивната мярка с микрофоните е била поради удобството на гостенката, с цел да не бъде сложена от публицистите в "неудобно състояние ".

"Няма да има въпроси, тъй като може, не за друго, да сложим в неловко състояние да дава отговор за нещо, което още не е в цялостния тип контрактувано. А пък, доколкото се познаваме през годините, аз ви давам обещание, че тя скоро отново ще пристигна в България, към този момент когато имаме и подредена комисия, тъй че и да зададеме и други въпроси.... Да бъдем по този начин общителни към нея, до момента в който още си подреди екипа, това съм заречен ", сподели Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР