Европейската комисия днес предупреди, че в полунощ в неделя изтича

...
Европейската комисия днес предупреди, че в полунощ в неделя изтича
Коментари Харесай

ЕК предупреди, че срокът за преговори с Лондон изтича в неделя и няма да бъде удължаван

Европейската комисия през днешния ден предизвести, че в среднощ в неделя изтича срокът за договарянията по отдръпването на Англия от Европейски Съюз. Говорител на институцията посочи, че изказванията за допустимо удължение на този период са "погрешни ".

Говорителят означи, че Европейска комисия е подготвена да одобри още веднъж в Брюксел английския министър председател Тереза Мей в границите на този период, в това число в неделя. Комисията посочи, че от идващия понеделник стартира същинската работа по подготовката на съвещанието на Европейския съвет в края на другата седмица.

На това съвещание на държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз се чака да бъде решено дали да се премине към втората фаза на договарянията - за бъдещите връзки с Лондон. Това може да стане единствено при отчитането на "достатъчен прогрес " в договарянията до момента. През октомври Европейска комисия разгласи, че договарянията са в задънена улица.

Не разполагаме с безпределно доста време, всеки загубен ден прави нещата по-трудни. Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер е роден оптимист, това постоянно му е било от изгода в политическата му кариера, само че в този случай са нужни двама, съобщи представителят. По-рано тази седмица Юнкер одобри Мей, само че след диалога им, траял над четири часа, двамата се разделиха без реализирано единодушие, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР