Европейската инвестиционна банка отпуска кредит в размер на 50 млн.

...
Европейската инвестиционна банка отпуска кредит в размер на 50 млн.
Коментари Харесай

ЕИБ отпуска 50 млн. евро за изграждане на нов терминал за зърно на пристанище Варна

Европейската капиталова банка отпуска заем в размер на 50 млн. лева на " Логистичен център - Варна " ЕАД, част от групата на " Билдком " за съфинансиране на нов зърнен терминал на черноморското пристанище във Варна, оповестиха от европейската кредитна институция. Финансирането от Европейска инвестиционна банка е подкрепено от програмата InvestEU.

Целта на новия терминал е да поддържа продоволствената сигурност, да насърчи нисковъглеродния морски превоз и да подкрепи икономическия напредък на района като усъвършенства достъпа на локалните селскостопански производители до експортните пазари.

Благодарение на поддръжката от страна на Европейска инвестиционна банка групата на " Билдком ", която е измежду водещите производители на слънчогледово олио, както и един от водачите в търговията на зърно в България, ще интегрира логистиката в активността си и ще усъвършенства пристанищните действия, свързани със зърното и насипните товари във Варненския район. Очаква се новият зърнен терминал да влезе в употреба през второто тримесечие на 2026 година, като ще включва нов пристан, силоз и други уреди за предпазване, както и нови благоприятни условия за шосеен и железопътен достъп.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР