Европейската инвестиционна банка е най-големият международен кредитор и основната финансираща

...
Европейската инвестиционна банка е най-големият международен кредитор и основната финансираща
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Европейската инвестиционна банка е партньор на българските власти

Европейската капиталова банка е най-големият интернационален заемодател и главната финансираща организация в интерес на международния климат. Инфраструктурата е един от нашите четири капиталови целта, наред с нововъведения и професионални умения, дребни и междинни предприятия и климат.

Това сподели вицепрезидент на Европейската банка за развиване (ЕИБ) Лиляна Павлова  Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018. Родена.

Тя акцентира, че финансовата институция е сътрудник на българските управляващи от десетилетия в поддръжка на основни инфраструктурни планове от народен и районен мащаб. Това важи за целия район на Югоизточна Европа, в това число сътрудниците ни от Западните Балкани, уточни още Павлова.

Ръководството на КСБ и вицепрезидентът на Европейска инвестиционна банка Лиляна Павлова организираха работна среща

"Като банката на Европейски Съюз превърнахме в наш главен приоритет вложението в умна, налична и устойчива подвижност, цифрови мрежи, енергийна успеваемост и стабилно градско развиване и ръководство на водните запаси и отпадъчните води. Затова се веселя, че Европейска инвестиционна банка е стратегически сътрудник на Петнадесетото издание на конференцията „ Стратегическа инфраструктура и вложения 2020 ", която се организира през днешния ден в София ", разяснява Павлова.

Правят нова актуализация на бюджета поради COVID-19

От началото на активността си през 1958 година Европейска инвестиционна банка е предоставила дълготрайно финансиране в поддръжка на развиването на инфраструктурата. През 2019 година Европейска инвестиционна банка даде 15.7 милиарда евро за поддръжка на инфраструктурни планове.

"Невъзможно е подбудените капиталови потребности, да бъдат посрещнати само посредством обществено финансиране. Преходът към по-екологично общество, цифровизацията, достъпът до финансиране за дребните и междинни предприятия или непрекъснатият дефицит на инфраструктурно финансиране в Европейски Съюз - всички тези браншове изискват и намесата и на частния бранш. Затова Европейска инвестиционна банка създава и дава разнообразни финансови принадлежности и ще има основна роля в осъществяването на проекта на Европейски Съюз за възобновяване от рецесията ", добави още Лиляна Павлова  Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018. Родена.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР