Европейската гражданска инициатива за безусловен базов доход ще започне утре

...
Европейската гражданска инициатива за безусловен базов доход ще започне утре
Коментари Харесай

Започва гражданската инициатива за безусловен базов доход в ЕС

Европейската гражданска самодейност за категоричен базов приход ще стартира на следващия ден (25 септември). Инициативата е един от инструментите на демокрацията на Европейския съюз.

"След като този план завърши, ние всички ще знаем по какъв начин може да се вкара и приложи моделът за категоричен базов приход в Европейския съюз. Защото този план, за разлика от всички останали обществени инициативи, се преценява напълно с нормите и разпоредбите на Европейски Съюз. През 2013 година България потвърди, събирайки максимален брой подписи в поддръжка на базовия приход, че ние сме напредничав, човечен и предвидлив народ. Днес слагаме ново начало и уверен съм, в продължение на една година ще бъдем още веднъж на първо време в благородното съревнование по гражданска бодрост ", съобщи Ивайло Кирилов, основател на самодейността.

Всеки може да подпише и поддържа самодейността до 25 септември 2021 посредством уеб страницата на. Ако тя получи 1 млн. подписа на жители от най-малко седем държави-членки на Европейски Съюз, до 6 месеца след приключването на тази година Комисията би трябвало да реши дали да реагира на настояването и да предложи законодателен акт.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР