Европейската футболна централа ще даде зелена светлина за евентуално придобиване

...
Европейската футболна централа ще даде зелена светлина за евентуално придобиване
Коментари Харесай

В УЕФА за взели решение за казуса с емира на Катар и Манчестър Юнайтед

Европейската футболна централа ще даде зелена светлина за вероятно придобиване на Манчестър Юнайтед от страна на катарски капиталов фонд, зад който се смята, че стои емирът на страната шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани. Очаква се офертата от района на Персийския залив да бъде отправена публично в петък. Съществуваха подозрения обаче, че УЕФА може да стопира възможна договорка поради правилото, че два клуба, които имат общ притежател, не могат да вземат участие по едно и също време в един шампионат под егидата на европейската футболна централа, а шейхът има на процедура и Пари Сен Жермен.

Офертата за Юнайтед ще бъде изпратена от друга организация от Катар Спортс Инвестмънтс, която е притежателят на ПСЖ. Според " Мирър " заради тази причина от УЕФА са оповестили, че ще дадат зелена светлина на възможна сходна договорка за Манчестър Юнайтед. Формално двата клуба няма да имат един и същи физически или юридически притежател, което УЕФА не разрешава. 
 Емирът на Катар има проект, с който да убеди УЕФА, че може да има по едно и също време ПСЖ и Ман Юнайтед Емирът на Катар има проект, с който да убеди УЕФА, че може да има по едно и също време ПСЖ и Ман Юнайтед
Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР