Европейската футболна централа официално обяви въвеждането на няколко нови правила,

...
Европейската футболна централа официално обяви въвеждането на няколко нови правила,
Коментари Харесай

УЕФА официално въведе някои големи промени в Шампионската лига и Лига Европа

Европейската футболна централа публично разгласи въвеждането на няколко нови правила, които ще влязат в действие за идващите издания на Шампионската лига, Лига Европа и Суперкупата на Европа. Най-съществената от тези промени е прибавянето на четвърта промяна, която може да бъде осъществявана в продълженията на мачовете от елиминационните етапи. Освен това всеки тим ще може да разчита във финалните мачове за трите трофея на 12 аварийни играчи, вместо на досегашните седем, който допълваха групата от 18 футболисти, записвани в разширения състав за съответния дуел. С други думи - групата се усилва на 23 играчи, които могат да бъдат употребявани във финалните мачове. Това дава опция на треньорите да имат по-голям избор в най-важните срещи на техните тимове за сезона.

Въвеждат се и нови начални часове. Повечето дуели в Шампионската лига ще стартират в 22:00 часа българско време. По време на груповата фаза обаче две срещи във вторник и две в сряда ще започват в 19:55 часа. Всички мачове от последния кръг ще се играят едновременно.

Срещите в Лига Европа до 1/8-финалната фаза в това число ще стартират в 19:55 и 22:00 часа. Двубоите от 1/4-финалите, 1/2-финалите и финала ще са с начален час 22:00.

Мачът за Суперкупата на Европа ще започва по същото време. Тази година той ще се състои на 15 август в Естония.

След груповата фаза на Шампионската лига и Лига Европа всеки тим ще може да картотекира трима нови играчи.

Отбор, който е печелили три пъти подред Лига Европа, или е вдигал трофея общо пет или повече пъти, ще може да носи специфична емблема на екипите си, както е и в Шампионската лига. За идващия сезон такова право ще има само Севиля, който е петкратен победител в конкуренцията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР