Европейската футболна конфедерация УЕФА отложи провеждането на европейското първенство за

...
Европейската футболна конфедерация УЕФА отложи провеждането на европейското първенство за
Коментари Харесай

УЕФА отложи европейското първенство по футбол за 2021 година

Европейската футболна конфедерация УЕФА отсрочи провеждането на европейското състезание за лятото на 2021-а. Новите дати са 11 юни - 11 юли 2021 година.

"Доказахме, че задачата на футбола е с по-висока стойност от възможните доходи и облаги – и точно по тази причина ЕВРО 2020 пред празни трибуни не съществуваше като план. В този сложен миг УЕФА и всички федерации подчертаха, че дружно сме по-силни. Това решение никога не е властническо, а е плод на взаимната работа на всички страни ", разяснява президентът на УЕФА Александър Чеферин. Той бе безапелационен, че загубите от пренасрочването на шампионата ще бъдат обезщетени.

По принцип Евро 2020 трябваше да се организира в 12 града от 10 разнообразни страни на континента от 12 юни до 12 юли. Новото решение значи, че бараж за класиране на европейското България - Унгария на 26 март в София няма да се играе. Този мач, както и всички останали плейофи се местят за идната дата за национални тимове в календара - при започване на юни т.г.

Селекционерът на националния тим Георги Дерменджиев утвърди решението. "Мисля, че хората се демонстрираха като рационални. Преместването на Евро 2020 беше най-разумното, което можеше да се направи. Лятото на 2021 година е свободно откъм футболни събития и за мен решението на УЕФА е положително. Нека всичко отшуми, да влезем в релси, както се споделя, и да се получи едно мощно европейско състезание. Имахме готовността да играем в този момент (б.ред. - баража с Унгария), само че би трябвало да се съобразим с рецесията, която обхвана Европа ", съобщи Дерменджиев пред "Спортал ".

На срещата на 55-те страни членки на УЕФА вземат участие също бордът на Европейската клубна асоциация и бордът на Европейските футболни лиги. От БФС оповестиха, че всички страни-членки са се обединили към предлагането на УЕФА локалните и интернационалните клубни шампионати да завършат до края на месец юни т.г., като за задачата експертна група на централата работи по голям брой сюжети според от датите на възобновяване на футболните шампионати на континента.

Финалът на тазгодишната Шампионска лига е отсрочен за 27 юни, а този в Лига Европа - за 24 юни. Ще се прецизира по какъв начин ще бъдат избрани финалистите, откакто поради епидемията няма мачове на Стария континент, а в тези шампионати към момента има неизиграни 1/8-финали. Идеята е до 28 юни да приключат всички локални шампионати.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР