Европейската футболна асоциация ще предложи и евентуално утвърди важна промяна

...
Европейската футболна асоциация ще предложи и евентуално утвърди важна промяна
Коментари Харесай

УЕФА с идея да има два бюджета за клубовете

Европейската футболна асоциация ще предложи и вероятно утвърди значима смяна във финансов аспект за клубовете. Става дума тимовете да дават два разнообразни бюджета - един за съответните си шампионати, както и подобен единствено за евротурнирите. Според “Гадзета дело спорт ” концепцията е по този метод да се противодейства на налаганата от Челси напоследък процедура на огромен брой мултимилионни прехвърляния, които обаче не нарушават разпоредбите, въпреки в профил да наподобява по този начин.

С новия си притежател лондончани “щурмуваха ” пазара и накупиха много играчи, договаряйки ги се против огромни суми. Английският клуб обаче съумява да заобиколи рестриктивните мерки за финансовия феърплей, като подписва дългогодишни договори с въпросните състезатели и досегашните им клубове. Това включва и разсрочване на заплащането на трансферните суми за дълъг интервал от сезони - в някои случаи по седем-осем, като по този начин цялата сума бива разпределяна напред във времето.

Това е допустимо поради законодателството във Англия, което дава опция на спортисти умерено да подписват с клубове за доста над считаните за обикновено оптимален период от 5 години.Понеже УЕФА не може да трансформира законите в съответните страни, в този момент проектът е отсега нататък всеки клуб да бъде длъжен да показва два разнообразни бюджета - един за вътрешното си състезание и втори, който е единствено за европейските шампионати. Именно във втория ще бъде наложено ограничаване да няма договори с дължина над 5 години.

Очаква се този план да бъде гласуван по време на идващия Изпълком на евроцентралата на 4 април в Лисабон. Ако бъде признат, той ще влезе в действие от идното лято.

Той обаче няма да важи за към този момент подписаните покупко-продажби, което значи, че Челси няма по какъв начин да бъде глобен.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР