Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) заяви, че ще

...
Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) заяви, че ще
Коментари Харесай

ЕБВР подпомага засегнатите компании с още 3 млрд. евро

Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) съобщи, че ще усили избавителния си пакет с нови 3 милиарда евро, с цел да помогне на засегнатите компании да смекчат икономическия удар от ковид, оповестява "Ройтерс ".

През март Европейска банка за възстановяване и развитие разгласи пакет за поддръжка от 1 милиард евро, в това число ограничения за обезпечаване на незабавна ликвидност, оборотен капитал и комерсиално финансиране, както и преструктуриране на съществуващите си клиенти, наранени от рецесията.

Освен това в този момент банката ще даде средства на общини, чрез линии за обезпечаване на ликвидност, с цел да подкрепи поддържането на съществени обществени услуги, съобщи президентът на Европейска банка за възстановяване и развитие Сума Чакрабарти.

"Някои от тези стопански системи към този момент бяха наранени от по-ниските цени на суровините, в този момент те страдат и от ограниченията за преодоляване на вируса, което значи, че веригите на стойност са прекратени, а туризмът се е сринал ", уточни още Чакрабарти, допълвайки, че редица от тях са доста подвластни и от паричните преводи, които също са се сринали.

Европейската банка за възобновяване и развиване влага в 38 стопански системи, в това число в Централна и Източна Европа, както и в Египет, Тунис и Мароко в Африка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР