Европейската агенция за лекарствата (ЕМА) опроверга съобщенията, че е установила

...
Европейската агенция за лекарствата (ЕМА) опроверга съобщенията, че е установила
Коментари Харесай

Полемиката около АстраЗенека продължава

Европейската организация за медикаментите (ЕМА) опроверга известията, че е открила причинно-следствена връзка сред имунизацията на Университета в Оксфорд/ " АстраЗенека " и образуването на кръвни съсиреци, оповестява английският народен всекидневник " Гардиън ", представен от организация " Фокус ".

В изказване пред френска медия ЕМА посочи, че „ към момента не е стигнала до умозаключение и прегледът сега продължава “, а формалният отчет с констатациите ще бъде показан в сряда или четвъртък тази седмица. По-рано представител на EMA удостовери връзката сред препарата на " АстраЗенека " и образуването на кръвни съсиреци в някои случаи. В изявление за италианския вестник „ Ил Месаджеро “ Марко Кавалери, началник на тактиката за ваксини в EMA, съобщи, че е „ ясно, че има връзка с имунизацията “, само че към момента не може сигурно да се каже какво тъкмо провокира такава реакция.

Съгласно думите на италианеца, че измежду по-младите имунизирани хора има по-голям от упования брой случаи на церебрална тромбоза - съсирване на кръвта в мозъка - спрямо останалата част от популацията. От редакцията напомнят, че редица страни от Европейския съюз се отхвърлиха от използването на " АстраЗенека " поради тромботични произшествия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР