Европейската агенция по лекарствата опроверга днес разпространяваните твърдения от руски

...
Европейската агенция по лекарствата опроверга днес разпространяваните твърдения от руски
Коментари Харесай

ЕС отрича руските твърдения, че се очаква пазарно разрешение за ваксината Спутник

Европейската организация по медикаментите опроверга през днешния ден популяризираните изказвания от съветски медии и източници, че приготвя оценка за достъп до пазара в Европейски Съюз на имунизацията " Спутник ", съобщи Българска телеграфна агенция от Брюксел.

Досега не сме получили искане за оценка на опцията за обезпечаване на пазарен достъп, се показва в изказване на организацията. Допълва се, че съветският производител е получил насоки за европейските законодателни условия за одобряването на ваксина.

В изказването се отбелязва, че не престават диалозите с съветската страна за установяване на идващите стъпки. Уточнява се, че до момента за съветската ваксина е потърсена оценка на свойствата, след която може да се изиска пазарен достъп и това е посоката за най-обещаващите препарати.

Агенцията декларира, че ще продължи сама да оповестява, когато получи искане за оценка или за достъп до пазара на лекарствени произведения. Докато няма такова известие, смяна не е настъпила, се показва в изказването. Допълва се, че всички към 50 обсъждани ваксини против ковид се правят оценка по идентични индикатори.

По-рано Европейската комисия заяви, че не планува да включи съветската ваксина в имунизационната тактика на Европейски Съюз. Комисията посочи, че всяка страна от Европейски Съюз е свободна на своя отговорност да обезпечава ваксини, каквито реши.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР