Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) препоръча за одобрение препаратите „Ronapreve”

...
Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) препоръча за одобрение препаратите „Ronapreve”
Коментари Харесай

ЕМА одобри два препарата за лечение на коронавирус

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) предложи за утвърждение препаратите „ Ronapreve” и „ Regkirona”, основани въз основата на моноклонални антитела, за лекуване на провокирано от ковид заболяване, заяви пресслужбата на регулатора.

„ Ronapreve” и „ Regkirona” са първите медикаменти с моноклонални антитела, получили позитивното умозаключение на комисията на ЕМА за лекуване на COVID-19 и добавени към листата с препарати против COVID-19 получили за първи път позитивно умозаключение, откогато Veklury (противовирусният препарат Ремдесивир) беше предложен за утвърждение през юни 2020 г.”, се споделя в известието.

Отбелязва се, че препаратите могат да бъдат употребявани за лекуване на коронавирусна зараза при възрасти и деца над 12-годишна възраст с тегло над 40 кг.

„ Ronapreve” на „ Roche” е примес от kasirivimab и imdevimab- синтетични копия на антитела, направени в човешкия организъм след заразяване с ковид. Той се предлага за пациенти, които не се нуждаят от кислородна поддръжка. Лекарството " Regkyrona " се създава от „ Celltrion” и е предопределено за пациенти с риск от тежко протичане на болестта, породено от коронавирусна зараза.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР