Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) днес съобщи, че продължава проверката

...
Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) днес съобщи, че продължава проверката
Коментари Харесай

ЕМА: Връзката между образуването на съсиреци и ваксината на "АстраЗенека" не е изключена

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) през днешния ден заяви, че продължава инспекцията на редките случаи на формиране на съсиреци след слагането на имунизацията против Covid-19 на компанията " АстраЗенека ", съобщи Българска телеграфна агенция. Причинната връзка сред имунизацията и тромбозите не е потвърдена, само че е допустима и инспекцията продължава, се показва в известието на Европейската организация по медикаментите.

Препоръчва се хората, получили от тази ваксина и които имат подозрения за образуването на съсиреци и други странични въздействия от препарата, разказани в листовката, неотложно да се извърнат към доктор.

Допълва се, че към този момент не е открита връзка сред рисковите последствия от имунизацията и възрастта, пола или предходните болести на имунизираните.

ЕМА още веднъж повтаря известната оценка, че изгодите от имунизацията са повече от вредите. Агенцията предприе инспекцията след известия от няколко страни за смъртни случаи на имунизирани с препарата на " АстраЗенека " след образуването на тромби, довели до инсулти, инфаркти и белодробни емболии.

Идната седмица.

В няколко европейски страни, в това число и в Германия тази седмица, здравните управляващи предложиха имунизацията на " АстраЗенека " да не се употребява при по-млади хора.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР