Европарламентът призова държавите от Европейския съюз да приемат санкции за

...
Европарламентът призова държавите от Европейския съюз да приемат санкции за
Коментари Харесай

Европарламентът иска санкции за руската военна компания „Вагнер“

Европарламентът прикани страните от Европейския съюз да одобряват наказания за заледяване на активи и възбрана за пътешестване на съветската частна военна компания ``Вагнер``, заяви Анадолската организация, предава БГНЕС. В резолюция, призната с 585:40 с 43 въздържали се, депутатите от Европейски Съюз осъдиха с " най-строги думи ужасните закононарушения, осъществени от групата Вагнер ", се споделя в изказване на Екологичен потенциал.

Дейностите на ``Вагнер`` съответстват на разширението на зоната на въздействие на Русия, заради което е доста евентуално съветската страна да дава отговор за финансирането, образованието, ръководството и оперативното командване на паравоенната формация, се споделя в резолюцията. Законодателите приветстваха неотдавнашното изказване на шефа на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел за реализиране на политически консенсус по отношение на налагането на наказания против компанията ``Вагнер`` и нейните филиали, само че приканиха блока да разшири глобите и да включи възбрана за пътешестване и заледяване на активите на оперативните работещите в компанията. Те също по този начин насърчиха всички страни, изключително Централноафриканската република, да не употребяват услугите на компанията. Екологичен потенциал също по този начин изиска Европейската комисия да не отпуска средства за страни, които наемат съветски наемници.

След съглашението на външните министри на Европейски Съюз, реализирано предходната седмица, чиновници на Европейски Съюз започнаха да приготвят механически детайлности за глобите против ``Вагнер``, които се причисляват към по-широк режим на наказания в отговор на рецесията в западноафриканската страна Мали.

Министерството на защитата на Съединените щати счита частната военна компания за прокси мощ на съветската страна.

Компанията ``Вагнер`` е ситуирана в Крим и Източна Украйна от 2014 година Тя също се е намесила в Сирия, Судан, Мозамбик, Либия, Централноафриканската република и Венецуела, показва Европарламентът. През 2020 година турският президент Реджеп Тайип Ердоган уточни 2000 наемници на ``Вагнер``, които се бият в Либия в поддръжка на военачалник Халифа Хафтар, пълководец, който се бори против законното държавно управление на Либия и подкопава напъните за мир и единение, напомня в. ``Сабах``.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР