Европарламентът одобри проектоплана за премахване на правото на национално вето

...
Европарламентът одобри проектоплана за премахване на правото на национално вето
Коментари Харесай

Европарламентът премахна правото на вето на държавите-членки

Европарламентът утвърди проектоплана за унищожаване на правото на национално несъгласие на държавите-членки на Европейски Съюз. Решението е част от промяна, целяща да централизира  властта на Брюксел, като понижи тази на националните държавни управления.
291 евродепутати поддържаха предлагането на групата „ Верхофстад “ - евродепутати, водени от Ги Верхофстад. Решението бе признато с болшинство от едвам 17 гласа, откакто консервативни парламентарни групи се опълчиха на този ход. Визирайки унгарския министър председател Виктор Орбан,  Верхофстад съобщи, че правото на несъгласие е било употребявано от някои страни, с цел да изнудват блока.
В отговор полският евродепутат Яцек Сариуш-Волски упрекна федералистите в Европарламента, че се пробват „ да трансформират Европейски Съюз от общественост на суверенни страни в супердържава “. Волски назова този ход „ безмълвен пуч с комунистически корени “, а заместник-председателят на групата на Европейските консерватори и реформисти Роб Роос написа в обществената мрежа Екс: „ В Страсбург нашата народна власт е заровена. “
Промяната на европейските контракти е противоречив въпрос, по който се изисква единогласие сред всички страни. Засега Унгария и Полша отхвърлят тези проекти, само че и други страни са резервирани към сходно отнемане на властта.  
Федералистите обслужват ползите на Германия и Франция, искащи прекачване на суверенитета на страните-членки на Европейската комисия. На процедура това води до трансформирането на Европейския съюз в Съединени европейски щати.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР